Фреон R-12 (F-12), 1000 г
Доставка
Оплата
Характеристики
Опис
R-12 (F-12), R-134a
Стан Новий
Сумісність Універсальний
Призначення Для холодильників
Тип Фреон і комплектуючі
Температура кипіння (нормальна) -29,74 °С
Критичний тиск 4,119 МПа
Критична температура 112 °С
Озоноруйнівний потенціал 1 ODP
Молекулярна вага 120,9 г/моль
Щільність рідини (при -29,8 °С 1,486 г/м³
Щільність насиченої пари (при -29,8 °С) 6,25 кг/м³
Розчинність у воді Слабо розчинний
Склад холодоагенту Хладон CCl2F2 - 99,99%; домішки - залишок
З'єднання Вихід з різьбою Ø 11мм
Форма випуску Балон
Вага 1000 г
Кількість одиниць, шт 1
Країна-виробник товару Франція
Додаткові характеристики Під кран із пробійником
Фреон R-12 (дифтордихлорметан)
• балон вагою 1000 г
• під кран з пробійником
Виробник залишає за собою право змінювати зовнішній вигляд ємності без зміни або
погіршення характеристик товару.
Існує чимало різновидів холодоагентів, що широко застосовуються в холодильному
та кліматичному обладнанні. Фреони серед них виділяються найбільшою універсальністю та
зручністю використання. Ці речовини закипають при низькому тиску, а при високому випадають у
конденсат, що і зумовлює їхнє широке застосування.
Розрізняють такі види фреонів (хладонів):
- хлорфторвуглеці (CFC, ClFC)
- хлорфторвуглеводні (HCFC, HClFC)
- фторвуглеці/перфторвуглеводні (CF)
- бромфторвуглеці (BCF, BrFC)
- фторвуглеводні (HFC)
Холодоагент R-12 відноситься до хлорфторвуглеців. Застосовується в холодильній техніці різного
призначення. Вкрай універсальний завдяки своїй високій плинності, що дозволяє перевіряти
герметичність системи обладнання та виявляти зазори у з'єднаннях.
Переваги:
- добре розчинний у оліях і слабо розчинний у воді
- невибухонебезпечний
- порівняно низька вартість
- висока плинність
Незважаючи на всі свої переваги при нагріванні понад 150 °С виділяє отруйні речовини
(фосген), завдаючи шкоди навколишньому середовищу та здоров'ю.
Його аналоги - R-124, R-134a, R-142b, R-152a, R-227ea, R-401a, R-401b, R-401c, R-406a, R-409a,
R-409b, R-414a, R-415a, R-415b, R-600a тощо).